Latam24 - Wizzar, Lufthansa, Britishairways, Ryanair i inne

FireBoard
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
domki nad soliną Solina z punktu widzenia Mazuranta (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: domki nad soliną Solina z punktu widzenia Mazuranta
domki nad soliną Solina z punktu widzenia Mazuranta  

<...ciach zlosliwe pierdoly... W ośrodku wojskowym - nazwy nie pamiętam - musiałem naprawić pęknięty ster. Bosman dał narzędzia , żywicę, udostępnił warsztat i wiesz ile skasował kasy - nic. Wojskowy powiadasz... Niestety nie ma nic za darmo - za materialy energie i narzedzia zaplacili_podatnicy, a bosman to zlodziej. Gdyby to byl JEGO osrodek nie bylby taki hojny lub dawno poszedl z torbami. Chociaz przy takim podejsciu pewnie niedlugo odkupi za grosze od wojska zrujnowane przez siebie samego i podobnych pozostalosci i zostanie szanowanym byznesmenem. <...ciach zlosliwe pierdoly...
A może owemu bosmanowi zostało z remontu innej łódki i wolał komuś dać zamiast wyrzucić? Widziałem, że dla niektórych takie zachowanie to szczyt frajerstwa ale, że złodziejstwo to pierwszy raz słyszę. Mnie damno temu pewien złodziej wyciągał z szuwar, potem zaholował do Sztynortu, dał dwa kliny do śruby i nawet na piwo nie chciał. Szkoda, że tacy złodzieje już się nie trafiają. Zapewne mazurki pan/pani 5 zł to przykład wzorowego biznesmena ))) Pozdrawiam Michał

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
<...ciach zlosliwe pierdoly... W ośrodku wojskowym - nazwy nie pamiętam - musiałem naprawić pęknięty ster. Bosman dał narzędzia , żywicę, udostępnił warsztat i wiesz ile skasował kasy - nic. Wojskowy powiadasz... Niestety nie ma nic za darmo - za materialy energie i narzedzia zaplacili_podatnicy, a bosman to zlodziej. Gdyby to byl JEGO osrodek nie bylby taki hojny lub dawno poszedl z torbami. Chociaz przy takim podejsciu pewnie niedlugo odkupi za grosze od wojska zrujnowane przez siebie samego i podobnych pozostalosci i zostanie szanowanym byznesmenem. <...ciach zlosliwe pierdoly... A może owemu bosmanowi zostało z remontu innej łódki i wolał komuś dać zamiast wyrzucić? To by było uzasadnienie - pod jednym warunkiem, że materiały uległy by zniszczeniu (np. z powodu przeterminowania) gdyby je dalej chomikował . Natomiast za prąd i jakąś symboliczną stawkę za amortyzację narzędzi policzyć powinien - inaczej zapłacą za to inni klienci (bo firma nie jest instytucją charytatywną i na swoje wyjść musi) lub w przypadku ośrodka budżetowego nie będącego na własnym rozrachunku (ośrodki wojskowe bywają na różnych rodzajach rozrachunku, od całkowitej samodzielności finansowej do jej zupełnego braku, nie wiem jak jest w tym wypadku) podatnicy (czyli ogół obywateli) lub ośrodek będzie podupadał i diabli go wezmą (czytaj zostanie sprzedany za grosze i ktoś zrobi na nim piękny interes). Jak już na ośrodki wojskowe zeszło - Zbyszku, jak sytuacja z dawnym ośrodkiem wojskowym w Giżycku nad Traczem? We wrześniu widziałem tam nowy pomost i jakiś barek na brzegu, ale nie miałem czasu zajrzeć co i jak.

Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
podupadał i diabli go wezmą (czytaj zostanie sprzedany za grosze i ktoś zrobi na nim piękny interes). Zapominacie, że czasami różne działania przynoszą wymierne korzyści po jakimś czasie. Tomek, zapłynie tam na pewno, ja zapewne też i zostawię trochę złotych. Ciekawe czy jak Ty się pojawisz to podasz rękę złodziejowi . Moim zdaniem i tak zapewne facet zrobił to z dobrego serca. no ale... Jeszcze przykład. W tym roku w Svenake dzwoniliśmy chyba ze 3 razy do basmana aby się pojawił po opłate, a jak przyszedł to powiedział, że jest za darmo bo przed sezonem mimo, że korzalismy z prądu, wody i wc. Zapewne okradłem Królestwo Danii, szkoda nie chciałem tego robić. Jak dla mnie EOT. Pozdrawiam Michał

Jacek Kijewski (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
Wojskowy powiadasz... Niestety nie ma nic za darmo - za materialy energie i narzedzia zaplacili_podatnicy, a bosman to zlodziej. świat i społeczeństwo oczami mazuranta

Jacek Kijewski (Gość)
Data urodzin:
Zapominacie, że czasami różne działania przynoszą wymierne korzyści po jakimś czasie. Tomek, zapłynie tam na pewno, ja zapewne też i zostawię trochę złotych. Ciekawe czy jak Ty się pojawisz to podasz rękę złodziejowi . Moim zdaniem i tak zapewne facet zrobił to z dobrego serca. no ale... Jeszcze przykład. W tym roku w Svenake dzwoniliśmy chyba ze 3 razy do basmana aby się pojawił po opłate, a jak przyszedł to powiedział, że jest za darmo bo przed sezonem mimo, że korzalismy z prądu, wody i wc. Zapewne okradłem Królestwo Danii, szkoda nie chciałem tego robić. Jak dla mnie EOT. Czemu? Ja w tym roku okradłem właściciela jednego jachtu, bo użyłem tego jachtu do wyłowienia utopionej Słonki. Którą to Słonkę zwróciliśmy ze Sławkiem właścicielowi nie żądając korzyści materialnych. Jacek Złodziej po mazursku Kijewski

huari (Gość)
Data urodzin:
Orientujesz sie czy mozna tam plywac noca (legalnie, bo nielegalnie to wiem). Z tego co wiem nadal nic się nie zmieniło i jest zakaz żeglugi nocnej. Zresztą na Solinie nie ma chyba oznaczonych żadnych torów wodnych więc zgodnie z przepisami ogólnymi nie jest spełniony podstawowy warunek dopuszczenia żeglugi nocnej. Jeśli się mylę to może ktoś mnie poprawi. Z drugiej strony jak ktoś się zagapi i będzie wracał dosyć późnym wieczorem to nikt za to głowy nie urwie. Tylko trzeba pamiętać, że przy ładnej pogodzie wieczorem i w nocy prawie nie wieje, a jeśli tak to przeważnie jest zmiana frontu/załamanie   pogody i może być niebezpiecznie. Warunki są typowo górskie i pogoda zmienia się bardzo szybko a burza może wyjść zza górki dosłownie w czasie 15 minut. A w nocy trochę trudniej określić stan pogody. Maciek Dranka

Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team